MEYER TURKU lyhyesti

MEYER TURKU OY, jonka Meyerin perhe omistaa, on yksi Euroopan johtavista laivanrakennusyrityksistä. Turun telakka perustettiin vuonna 1737 ja tänä päivänä sen toimitusjohtajana toimii Tim Meyer.

Yhtiö tarjoaa huipputeknologisia ratkaisuja, pitkälle kehitettyjä rakennusprosesseja sekä uraa uurtavia innovaatioita risteilyvarustamoille ja muille laivanomistajille. MEYER TURKU on erikoistunut rakentamaan risteilyaluksia, matkustaja-autolauttoja sekä erikoisaluksia. Vuosien varrella telakka on rakentanut yli 1 300 uutta alusta asiakkaille ympäri maailmaa.

MEYER TURUN tytäryrityksiin kuuluvat Piikkiössä sijaitseva hyttitehdas Piikkio Works Oy, Shipbuilding Completion Oy, joka tarjoaa ratkaisuja laivojen yleisiin tiloihin avaimet käteen ‑periaatteella sekä laivanrakennus- ja offshore-alan suunnitteluyritys ENG´nD Oy.

MEYER TURUN telakalla on nykyisin yli 2000 työntekijää ja se on tärkeä työllistäjä Lounais-Suomen alueella, mutta merkiklusterin kautta myös eri puolilla Suomea. On merkillepantavaa, että kun kaikki toiminnot lasketaan yhteen, suomalaisen meriklusterin palveluksessa on yhteensä yli 30 000 ihmistä. Klusteriin kuuluvat kaikki merialan ja merenkulun ympärille muodostuneen verkoston piirissä toimivat teknologitoimittajat, koulutusorganisaatiot ja valmistava teollisuus.