• Risteilyalukset

  Turun telakalla on pitkä ja kunniakas historia ensiluokkaisten loistoristeilijöiden rakentajana.
  Risteilyalusten rakentamisessa tarvittava asiantuntemus on huomattavasti monipuolisempaa kuin tavanomaissa laivanrakennuksessa tarvittava.
  Rakentamamme risteilyalukset kuuluvat maailman energiatehokkaimpiin, sillä siten säästetään polttoainekuluja – ja ympäristöä.

 • Autolautat

  Käyttämällä uusimpia teknologioita ja minimoimalla koko aluskonseptin energiankulutuksen pienennämme aluksen päästöjä ja voimme näin suojella haavoittuvia merialuita, joilla lyhyen matkan merikuljetukset yleensä tapahtuvat. Erinomainen käytettävyys ja luotettavuus, tehokas liikennöinti ja korkealuokkainen matkustusmukavuus ovat Turun telakan tarjoamien ratkaisujen tunnusmerkkejä.

 • Arktiset rahtialukset

  Vetoisuudeltaan 20 000 bruttorekisteritonnin arktisia rahtialuksia kehitettiin, suunniteltiin ja toimitettiin yhteensä 19 kappaletta Turun ja Helsingin (Valmet) telakoilta 80-luvun aikana.

 • Kaasusäiliöalukset

  Turun telakka on tunnettu nestekaasun (liquedified petroleum gas, LPG) ja nesteytetyn maakaasun (liquedified natural gas, LNG) kuljetukseen tarkoitettujen erikoissäiliöalusten kehittäjä ja rakentaja. Nestekaasu on kuljetettava hyvin matalassa, jopa -163 celsiusasteen lämpötilassa.

 • Laivaston alukset

  Rauman telakka, joka aikaisemmin kuului samaan konserniin, on toimittanut yli 100 alusta Suomen laivastolle. Näitä toimituksia ovat muun muassa Rauma-luokan ohjusveneet, Hamina-luokan ohjusveneet kaksi Kiisla-luokan partiovenettä, miinalaivoja sekä monikäyttö-ilma-alus.

 • Offshore-rakenteet ja -alukset

  Uivista offshore-nostureista tuli tärkeä erikoisala Turun telakalle 1980-luvulla. Nosturialukset suunniteltiin ja rakennettiin toimimaan Venäjän mannerjalustan öljykentillä.
  Turun telakka on suunnitellut ja toimittanut myös useita ruoppaajia erilaisiin tarkoituksiin, käytettäviksi muun muassa hyvin matalissa vesissä, jäissä ja arktisissa olosuhteissa.

 • Mittaus- ja tutkimusalukset

  Turun telakalla sekä muilla Suomen telakoilla on erinomaisia saavutuksia erityistarkoituksiin tehtyjen tutkimusalusten suunnittelussa ja rakentamisessa.

 • Teknologia ja suunnittelu

  Kokemuksemme näkyy kaikkialla missä modernit risteilyalukset kulkevat. Rakennamme matkustajille hienoja tiloja nähdä ja kokea, meillä on myös laaja kokemus hyvin rahti- ja logistiikka –tilojen rakentamisesta. Nämä tilat saavat asiakkaidemme bisneksen kukoistamaan!