Erikoisaluksia, vaativia risteilyaluksia ja ropax-autolauttoja

MEYER TURKU on tunnettu ja luotettava kumppani suunnittelemaan ja rakentamaan asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöityjä innovatiivisia risteilyaluksia ja matkustajalauttoja. Turun telakalla rakennetut alukset ovat tunnettuja siitä, että ne ovat alan turvallisimpia, ympäristöystävällisimpiä, viihtyisimpiä, luotettavimpia sekä energiatehokkaimpia. Muun muassa seuraavat innovaatiot ovat syntyneet Turun telakalla: ensimmäinen tiettyä tarkoitusta varten rakennettu risteilyalus; ensimmäinen risteilyalus, jossa kaikki matkustajahytit ovat ulkohyttejä; ensimmäinen dieselsähköllä kulkeva risteilyalus; ensimmäinen reisteilyalus, jossa on pod-ohjausjärjestelmä; sekä ensimmäinen risteilyalus, jonka sisätiloissa on avoin promenaadikansi.

MEYER TURKU on pitkän historiansa aikana kerännyt lukuisia saavutuksia monenlaisten erikoisalusten, vaativien risteilyalusten ja ropax-autolauttojen rakentajana. Niihin kuuluvat muun muassa ensimmäiset kaasuturbiinikäyttöiset suuret pika-autolautat; ensimmäiset dieselsähköllä kulkevat modernit matkustajalautat; suurin nopea alumiinirakenteinen katamaraanilautta; ensimmäiset risteilylautat, joiden sisätiloissa on avoin kahdeksan metrin levyinen promenaadikansi; maailman suurimmat risteilylautat, joilla on poikkeuksellinen comfort class 1 ‑luokitus; ensimmäiset lautat, jotka on rakennettu vauriotilanteessa käytettävän todennäköisyyspohjaisen vakausjärjestelmän pohjalta; ensimmäiset suuret LNG:llä kulkevat risteilylautat; sekä monet suuret yksirunkoiset ropax-alukset, jotka ovat nopeudeltaan/suorituskyvyltään poikkeuksellisia polttoainekulutuksen ja energiatehokkuuden suhteen.

Matkustajien turvallisuus on aina ollut meille ensiarvoisen tärkeä asia. Meidät tunnetaan edelläkävijänä monien uusien turvallisuusominaisuuksien soveltamisessa. Näihin kuuluvat vaihtoehtosuunnitelmien teko suurille, yleisille matkustajatiloille, pelastusvenejärjestelyt, atriumtilat, palomuurit, lähes vesitiiviit ja kevyet vesitiiviit ovet jne. Meillä on pitkäaikainen kokemus yhteistyöstä viranomaisten ja luokituslaitosten kanssa turvallisten ja asiakasystävällisten turvallisuusratkaisujen löytämiseksi aluksillemme.

Ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus ovat meille tärkeitä. Muutaman viime vuoden aikana olemme rakentaneet matkustajalaivoja, joissa hyödynnetään viimeisimpiä teknologioita, kuten erittäin vähäpäästöisiä LNG-toimisia aluksia sekä aluksia, joissa on pesurit ja katalysaattorit rikki- ja typpioksidipäästöjen vähentämiseksi. Meidät tunnetaan myös siitä, että olemme rakentaneet erittäin energiatehokkaita aluksia, joissa on erinomaiset hydrodynaamiset ominaisuudet sekä useita muita energiansäästöinnovaatioita.