• Aker Amadeus

  Aker Geolle kesäkuussa 1999 toimitettu seisminen tutkimusalus suunniteltiin geofysikaalista tutkimusta varten toimimaan kaikilla vesillä. Alus on rakennettu erityisesti seismistä tutkimusta varten. Majoitustilat on sijoitettu etuosaan, konehuone keskiosaan sekä dieselsähköinen propulsiojärjestelmä, seismisen tutkimuksen alueet ja helikopterikansi peräosaan.

  Seismisen tutkimuksen alueet on varustettu hydraulisesti toimivilla vinsseillä ja lisälaitteilla, valvomolla ja työpajalla. Kaapeleiden käsittelyyn tarkoitettu aluksen perärakenne lisää sen tutkimuskapasiteettia.

  Aker Amadeus ‑aluksen kokonaispituus on 84,00 metriä, leveys 18,50 metriä ja syväys 6,1 metriä.

 • Kalantutkimus

  Moderni ja innovatiivinen tutkimusalus on suunniteltu erityisesti Namibian kalantutkimustoimintaa varten. Alus täyttää viimeisimmät tämän tyyppisille aluksille asetetut standardit, joissa laboratoriovarustuksen, propulsiojärjestelmän ja voimantuoton suunnittelulta vaaditaan erityistä huolellisuutta. Alus on myös teknisesti erittäin korkeatasoinen ja erityistä huomiota on kiinnitetty sen helppoon huollettavuuteen ja alhaisiin ylläpitokustannuksiin.

  Lisäksi aluksessa on dynaaminen paikannusjärjestelmä ja se pystyy toimimaan rajoituksetta kaikissa Afrikan meri- ja sääolosuhteissa kaikkina vuodenaikoina. Tämä monipuolinen erikoisalus on noin 62 metriä pitkä ja siihen on mahdollista majoittaa 44 miehistön jäsentä ja tutkimushenkilökuntaa.

  Tutkimusaluksen tehtäviin kuuluvat kalakantojen seuranta sekä biologisten ja meritieteellisten näytteiden kerääminen ja analysointi. Monikäyttöalusta käytetään myös meteorologiseen tutkimukseen ja se avustaa kalastusvalvonnan toteuttamisessa. Alus on myös varustettu tieteellisiin tarkoituksiin kerättyjen kalojen lajittelua, pakastamista ja varastointia varten.

 • S.A. Agulhas II

  S.A. Agulhas II on monikäyttöalus, joka muiden tehtäviensä ohella toimii huolto-, tutkimus- ja matkustaja-aluksena sekä jäänmurtajana.