Kilpailukykyinen konsepti

Mullistava konsepti, jossa yhdistyvät jäänmurtaja sekä offshore-huoltoalus merenalaiseen toimintaan, on todistanut lyömättömän kilpailukykynsä. Molemmat STX Finlandin aiemmin rakentamat monitoimimurtajat, MSV Fennica ja MSV Nordica, ovat suoriutuneet erinomaisesti raskaimmistakin tehtävistä, joita työaluksen voi odottaa hoitavan.

Kun aluksissa yhdistyvät raaka voima, huippuluokan ohjattavuus sekä erinomaiset merikelpoisuusominaisuudet, niille on tarjoutunut aivan uudenlaisia soveltamismahdollisuuksia sekä jäänmurtajina että merenalaisissa offshore-huoltotehtävissä. Kenties kaikkein hämmästyttävintä näissä aluksissa on niiden erinomainen ohjattavuus.

Koska aluksen pääpropulsiojärjestelmän muodostavat kaksi kääntyvää ruoripotkuria, sitä voi ohjata todella tarkasti ja liikutella tilassa, joka olisi mahdoton millekään tavanomaisella ohjauksella varustetulle alukselle. Esimerkkinä voidaan mainita, että jäänmurtamisen alalla kyseinen propulsiotekniikka on avannut aivan uusia väyliä, sananmukaisesti, sillä kun potkurit asetetaan puhaltamaan sivukulmassa, avustettaville aluksille pystyy avaamaan leveämmän väylän.

Fennican tärkeimmät ominaisuudet

Kokonaispituus116,00 m
Leveys26,00 m