Ympärivuotiseen käyttöön

Vuonna 2007 Tallinkin laivastoon liittyi uutena aluksena MS Tallink Star, jonka toimitti Helsingin telakka. Se liikennöi säännöllisesti Helsingin ja Tallinnan väliä ja pystyy suoriutumaan kaupunkien välisestä merimatkasta alle kahdessa tunnissa.

Omistajansa mukaan, Star on nopein koskaan näin lyhyelle matkalle rakennettu alus. Autolautan jääluokituksen ansiosta alus pystyy toimimaan ympäri vuoden. 1 900 matkustajan lisäksi 185 metrin pituinen ja 27,7 metriä leveä alus on suunniteltu kuljettamaan henkilöautoja ja rahtiyksiköitä tarjoamalla yli kaksi kilometriä kansitilaa ajoneuvoille. Matkustaja-, henkilöauto- ja rahtiliikenteen yhdistäminen samalle alukselle on hyvä ja tehokas konsepti, sillä eri luokat täydentävät toisiaan.

Tallink Star on rakennettu ympärivuotiseen käyttöön – sääolosuhteet eivät enää ole este pikaiselle vierailulle Suomenlahden toisella rannalla. Viimeisimpiä teknologioita hyödyntämällä aluksesta on tehty erityisen turvallinen, mm. navigointilaitteet ovat maailman parhaat.

Starin tärkeimmät ominaisuudet

Kokonaispituus186,0 m
Leveys27,7 m
Syväys6,5 m
Matkustajahyttejä131
Matkustajia2 000
Miehistö100
Nopeus27 solmua
Kaistametrejä2 000 m