Tallink Megastar

Helsinki-Tallinna –reitillä kulkeva Megastar on Itämeren kehittynein matkustaja-autolautta. Megastar ei pelkästään käy ympäristöystävällisellä LNG-kaasulla, vaan sen erittäin kehittynyt rungonmuoto tuottaa huomattavaa polttoaineen säästöä laivan liikennöinnissä.

Megastarissa on kolme eri matkustusluokkaa: kansipaikka eli Star-luokka, päivitetty Comfort-Lounge ja Business Lounge. Ensimmäistä kertaa kansipaikalla matkustavallekin on kuitenkin kaksi eri matkustajatilaa – Sitting lounge ja rahtia ajaville oma Driver’s loungensa. Laivassa on seitsemän eri ravintolaa, mukana buffet-ravintola, a la carte, pikaruokaravintola ja useita kahviloita. Laivalla on myös pubeja ja baareja. Perhematkustajille Megastarissa on lasten leikkitila. Traveller Superstore on 2800 neliön ostoskeskus kahdelle kannelle sijoitettuna.

Megastar parantaa myös autoilevan matkustajan kokemusta. Autot lastataan laivaan kahdessa kerroksessa, jolloin sekä laivaan ajaminen että sen purkaminen sujuvat nopeammin. Kauppakeskusmaiseen autotalliin pääsee vaikka matkan aikanakin – kätevää niille autoilijoille, jotka haluavat nauttia Megastarin ostosmahdollisuuksista.

Megastarin tärkeimmät ominaisuudet

Pituus212 m
Leveys30,6 m
Matkustajia2800
Bruttovetoisuus49 000
Nopeus27 knots