Autolautat

Osana yhdistettyjä kuljetuspalveluita toimivat roro-alukset ja autolautat ovat monissa maissa välttämättömiä tavara- ja matkustajakuljetusten kannalta. Eri reiteillä tarvitaan erilaisia aluksia, mikä on johtanut siihen, että kullekin niistä on kehitetty omanlaisensa autolauttatyypit. Jokainen niistä on räätälöity erilaisille yhdistelmille matkustajia, autoja ja rahtia.

Risteilylautat toimivat yön yli kulkevilla reiteillä ja mukavat hytit ovat tärkeä matkan miellyttävyyttä lisäävä osatekijä. Nykyisillä risteilylautoilla matkustajat odottavat laivalla ololta juhlavia kokemuksia. Tilavat ja viihtyisät yleiset tilat, joissa matkustajat pääsevät liikkumaan tehokkaasti, tekevät matkasta miellyttävän matkustajien kannalta ja kannattavan laivanvarustajan näkökulmasta.

Nopeaa autolauttakonseptia käytetään silloin, kun lyhyt matka-aika on ratkaiseva tekijä. Hyvin toteutettu hydrodynaaminen suunnittelu ja toimiva logistiikka takaavat yhdessä nopeat kääntöajat ja tehokkaan matkanteon. Jokainen konsepti räätälöidään kunkin asiakkaan nimenomaisiin tarpeisiin, vaikka tärkeimmät ominaisuudet ovat edelleen vauhti ja tehokkuus.

Ropax-lautat on suunniteltu takaamaan, että autojen, pyörillä kulkevan lastin ja matkustajien laivaan lastaus ja purkaminen sujuvat mahdollisimman tehokkaasti. Tällaisilla aluksilla on suuret ja helposti lastattavat kannet kuorma-autoja, perävaunuja ja muita autoja varten.

Käyttämällä uusimpia teknologioita ja minimoimalla koko aluskonseptin energiankulutuksen pienennämme aluksen päästöjä ja voimme näin suojella haavoittuvia merialuita, joilla lyhyen matkan merikuljetukset yleensä tapahtuvat. Erinomainen käytettävyys ja luotettavuus, tehokas liikennöinti ja korkealuokkainen matkustusmukavuus ovat Turun telakan tarjoamien ratkaisujen tunnusmerkkejä.