Kuten kaikissa Mein Schiff –laivoissa, myös Mein Schiff 5:ssä suunnittelun keskiössä on ollut matkustajien hyvinvointi ja tilan tuntu. Laivassa on kuitenkin myös useita uusia ominaisuuksia ja tiloja. Esimerkiksi kahden Michelin tähden kokki Tim Rauen japanilaisravintola Hanami, johon berliiniläiskokki on suunnitellut menun. Schmankerl – Entspannt genießen –ravintolassa vieraat voivat nauttia itävaltalaisherkuista rentouttavassa ilmapiirissä.

Kuten sarjan muissakin laivoissa, niin myös Mein Schiff 5:ssä erityistä huomiota on kiinnitetty ympäristöystävällisiin teknologioihin. Hyväksi todettu ja testattu yhdistetty pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmä, sisältäen rikinpoistoyksikön ja katalysaattorit, alentaa merkittävästi Mein Schiff 5:n pakokaasupäästöjä. Järjestelmän ansiosta rikkipäästöt vähenevät 99 prosenttia ja typpioksidipäästöt noin 75 prosenttia. Laivan energiankulutus on 4 % alempi kuin sisarlaiva Mein Schiff 3: en. Edistyksellisimpien teknologioiden käyttö tekee Mein Schiff 5:stä yhden maailman energiatehokkaimmista laivoista omassa luokassaan.

Mein Schiff 5:n tärkeimmät ominaisuudet

Bruttovetoisuus99 500
Kokonaispituus294 m
Leveys36 m
Syväys8 m
Matkustajia2 506