TUI Cruises ‑varustamon laivan yksi mielenkiintoisista kohokohdista on aluksen perässä sijaitseva noin 167 neliömetrin suuruinen, timantin muotoinen lasijulkisivu. Timantti ulottuu kahden kannen ulkopuolelle, ja se antaa oman tunnusomaisen ilmeensä näille uusille aluksille.

Laivassa on myös erilaisia urheilu- ja rentoutumisalueita, kuten suuri Spa & Sports ‑alue, ensimmäinen risteilyalukselle rakennettu 25-metrinen uima-allas ja suurella LED-näytöllä varustettu ulkoilma-areena, jossa on runsaasti tilaa urheilua ja ulkoilmaelokuvaesityksiä varten. Aluksen viihdevalikoimaan kuuluvat myös kolmelle kannelle ulottuva teatteri, jonka valo-, ääni- ja kuvatekniikka on viimeisintä huutoa, sekä Klanghaus (äänien talo), ensimmäinen merelle tehty konserttisali.

Laivassa on 1 253 matkustajahyttiä, joista noin 90 prosentti on ulkohyttejä ja 82 prosenttia parvekkeellisia hyttejä. Kun yli 80 prosentissa hyteistä on oma parveke, alus tarjoaa vieraille mahdollisuuden nauttia oman parvekkeensa rauhasta useiden tuntien ajan.

Mein Schiff 3:n tärkeimmät ominaisuudet

Bruttovetoisuus99 500
Kokonaispituus294 m
Leveys36 m
Syväys8 m
Matkustajia2 506