Carnival Pride

MS Carnival Pride – uusien Panamax-Max-luokkaan kuuluvien risteilyalusten sarjan kolmas alus – toimitettiin joulukuussa 2001. Sen sisaralukset ovat vuonna 2000 toimitettu Costa Atlantica, vuonna 2001 toimitettu Carnival Spirit, vuonna 2002 toimitettu Carnival Legend, vuonna 2003 toimitettu Costa Mediterranea ja vuonna 2004 toimitettu Carnival Miracle.

Laivan Atrium-käytävä ulottuu kymmenelle kannelle. Pääravintoja Normandie Restaurant on kaksikerroksinen ja siihen mahtuu yhteensä 1 300 asiakasta. Jotta tämä saatiin aikaan, laivan keittiö sijoitettiin ravintolan alapuolelle ja tarjoilua varten käytetään liukuportaita. Sisänäkymää hallitsee noin 3,7 metrin korkuinen jäljennös kuuluisasta Michelangelon patsaasta.

Allasalueen vieressä sijaitseva Mermaid's Grille on rento ruokapaikka, jossa voi nauttia aamiaista, lounasta sekä päivällistä seisovasta pöydästä, ja samalta ulkoilma-alueelta löytyvät myös aina auki oleva pizzeria, New York ‑tyylinen deli sekä aasialaisia ja amerikkalaisia erikoisuuksia tarjoilevat alueet. Aluksella on kaksikerroksinen kuntokeskus, Body Beautiful Spa, neljä uima-allasta, joista yhdessä on sivuun vedettävä kupolikatto, viisi poreallasta, suuri kasino ja lukuisia teemabaareja, oleskelualueita ja julkisia tiloja syömistä, vapaa-ajan viettoa ja viihdetarjontaa varten. Laivalla on myös laaja myymäläalue, vihkikappeli sekä runsaasti tiloja lapsille ja nuorille. Lisäksi tarjolla on internet-kahvila, konferenssikeskus ja runsaana ryöppyävä vesiliukumäki.

Laivan tuotanto käynnistyi talvella 2000 ja rungon kokoaminen telakan uudessa katetussa rakennusaltaassa seuraavana kesänä. Carnival Pride laskettiin vesille maaliskuussa 2001, minkä jälkeen reisteilijä siirrettiin varustelulaituriin telakan varusteluterminaalin edustalle. Merikokeet suoritettiin menestyksellisesti lokakuussa 2002. Carnival Pride rakennettiin alle kahdessa vuodessa, mikä oli tulloin lyhyt aika tämän kokoiselle alukselle.

Carnival Priden tärkeimmät ominaisuudet

Kokonaispituus292,50 m
Leveys38,80 m
Syväys8,0 m
Matkustajia2 124
Miehistö930
Nopeus22 solmua